Meer spreekuur voor de praktijk, minder door dokter Kleijne

Datum: 21 december 2023

Huisartsenzorg is enorm veranderd de laatste jaren. Steeds meer taken worden door de huisarts opgepakt. Denk aan zorg die eerst in ziekenhuizen plaatsvond en zorg die door wachttijden weer bij de huisarts terecht komt. Daarnaast worden hulpvragen van patiënten complexer en heeft de huisarts meer tijd nodig om deze goed en verantwoord te kunnen beantwoorden. Als u dan weet dat er relatief gezien personeelstekorten zijn, dus ook een tekort aan genoeg huisartsen die dit kunnen oppakken, dan begrijpt u dat de praktijken anders moeten gaan werken en anders georganiseerd moeten worden om te voorkomen dat u in de nabije toekomst niet meer terecht kunt bij uw huisarts. Onze praktijk heeft op dit gebied niet stil gezeten en heeft extra huisartsen kunnen aantrekken en ook de laatste paar jaar een Physician Assistent (PA) en een Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) opgeleid voor de praktijk. En dat is heel goed nieuws voor u als patiënt omdat wij zo en meer spreekuurplekken hebben, meer tijd op het spreekuur hebben voor u als patiënt en taken beter kunnen verdelen binnen onze organisatie waardoor er meer mogelijkheden zijn om u kwalitatief goed te kunnen helpen.

Naar de toekomst gekeken moet er nog wel veel meer gebeuren. Zo moet de bereikbaarheid van de praktijk nog beter en willen we nieuwe (digitale) middelen in gaan zetten. We willen meer samenwerken met andere hulpverleners in het dorp en de wijken.

Jean-Paul Kleijne is al vanaf 2001 praktijkhouder en het is altijd gelukt om deze organisatie naast zijn spreekuren erbij te doen. Maar de hoeveelheid organisatie en management is zodanig geworden dat dit met volle aandacht en tijd gedaan moet worden. En aangezien Jean-Paul hoofdverantwoordelijk is voor de gehele organisatie heeft hij besloten om gezien de enorme uitdaging aan veranderingen voorlopig zijn spreekuren op te schorten zodat zijn volle aandacht kan gaan naar de (re)organisatie van de praktijk. Zowel ten gunste voor de patiënt als voor de werknemers die hier werken. De andere vaste en vertrouwde huisartsen blijven u gewoon van zorg voorzien. En daarnaast komen er 2 nieuwe vaste gezichten bij.

Het Groene Hart beschikt daarom over 4 vaste huisartsen ,1 PA en 1 SOH. Zij zijn aanwezig op de volgende dagen:

Wendy Norberhuis (Huisarts): maandagochtend, dinsdag en donderdag

Laura Hubens (Huisarts): maandag, woensdag en vrijdag

Carlijn Hermans (Huisarts): maandag, woensdag en donderdag

Lieke de Kock (Huisarts): dinsdag

Anne de Laat (PA): dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Nikki Schellekens (SOH): maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag


Ander nieuws

Datum: 21-02-2023