De praktijkondersteuners


Praktijkondersteuning Chronische Zorg & Ouderenzorg

Onze praktijkondersteunsters adviseren en begeleiden mensen met chronische aandoeningen als suikerziekte, (hoog risico) op hart- of vaatziekte en longaandoeningen. Zij werken met professionele protocollen die gezamenlijk met de regionale organisatie POZOB worden opgesteld. Met deze protocollen als leidraad is er veel plaats voor persoonlijk contact en wordt samen met de patiënt een individueel zorgplan opgesteld. Onze filosofie is dat alleen met maatwerk deze groep mensen optimaal begeleid kan worden.

Daarnaast zijn zij ook speciaal opgeleid om kwetsbare ouderen met hun gezin en familie te ondersteunen en te begeleiden. Ook deze zorg is vanuit de regionale organisatie POZOB georganiseerd. Onze doelstelling is dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen door optimale verzorging en begeleiding van hen en hun familie en mantelzorgers. Ook deze zorg wordt op maat geleverd in overleg met de patiënt en alle mensen in de zorg die daarbij betrokken zijn.

Margret Leermakers,
praktijkondersteunster chronische zorg / ouderenzorg / diabetesverpleegkundige

Margret Leermakers, praktijkondersteunster chronische zorg/ diabetesverpleegkundige“Als praktijkondersteuner kun je mensen helpen weer of beter grip te krijgen op hun eigen gezondheid. Samen met de cliënt ga je ontdekken wat er voor de betreffende persoon belangrijk is en welke winst er te behalen valt. Je bent echt preventief bezig en dat spreekt mij heel erg aan binnen mijn werk. Daarbij heb ik goed en plezierig contact met de mensen die bij mij komen en dat maakt het werk ook leuk en fijn om te doen. Voordat ik aan de slag ging als praktijkondersteuner, heb ik tien jaar als verpleegkundige gewerkt. Ook heb ik diverse opleidingen gevolgd in de afgelopen jaren; praktijkverpleegkundige en diabetesverpleegkundige en heb ik de specialisatie kwetsbare ouderen gevolgd. Sinds maart 2019 werk ik als praktijkondersteuner in onze praktijk. In mijn vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden. Tuinieren, een mooie boswandeling en in de zomer ga ik graag kamperen met mijn partner.”

Helma Feijen,
praktijkondersteunster chronische zorg

Helma Feijen, praktijkondersteunster chronische zorg“Sinds 2008 ben ik werkzaam als Praktijkondersteuner waarvoor ik de opleiding Praktijkondersteuner in de Huisartsenpraktijk heb gevolgd aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Binnen mijn werk als praktijkondersteuner begeleid ik patiënten met diabetes, astma/COPD en voor preventie voor hart/ en vaatziekten. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt en huisarts uit te vinden wat de beste behandeling is, specifiek voor die persoon. In het bijzonder vind ik het leuk om mensen te helpen en te motiveren tot een gezondere leefstijl. Het mooie aan het werken in de huisartsenpraktijk vind ik ook dat je veel beter een band op kunt bouwen met de mensen. Heel anders dan in het ziekenhuis waar ik voorheen werkte als verpleegkundige. De patiëntencontacten zijn daar veel vluchtiger. Daarbij is dit werk ook goed te combineren met mijn gezin. Ik ben getrouwd en met onze twee dochters ga ik graag shoppen, ook houd ik van lezen, hard lopen en bridge.”


Praktijkondersteuning psychische klachten

Mijn praktijkondersteuners adviseren en begeleiden volwassenen met psychische klachten of gedragsproblemen. Joyce doet hetzelfde maar dan ook bij kinderen. Ook zij werken vanuit de regionale organisatie POZOB met professionele protocollen. Natuurlijk staat in hun werk persoonlijke aandacht en begrip hoog bovenaan. Zij kennen alle mogelijkheden van de geestelijke gezondheidszorg in onze regio en kunnen daardoor op maat onze patiënten begeleiden of verwijzen.

Menno Venrooy,
praktijkondersteuner psychische klachten

Renée Roufs, praktijkondersteunster psychische klachten
“Mijn naam is Menno Venrooy, ik ben geboren op 1 februari 1982 en ben opgegroeid in Boxtel. Tegenwoordig woon ik in samen met mijn partner en onze twee dochters in Gemonde, waar ik tevens een eigen praktijk heb voor individuele- en relatietherapie. Ik ben graag in de natuur, houd van muziek en doe aan crossfit, waar ik veel voldoening uithaal. Als liefhebber van mijn vak geniet ik er tevens van om met regelmaat een nieuwe opleiding of cursus te volgen. Ik vind het een uitdaging en voorrecht mensen te begeleiden om hun eigen vermogen tot groei en verandering weer te ontdekken.
Ik ben vanaf oktober 2020 weer verbonden aan de praktijk van Jean-Paul nadat ik hier eerder al een aantal jaren werkzaam was geweest.”

Karien Snijders,
praktijkondersteunster psychische klachten

Mijn naam is Karien Snijders. Sinds 2017 werk ik als praktijkondersteuner GGZ in verschillende huisartsenpraktijken. Hier begeleid ik mensen met psychische klachten. Samen kijken we naar de klachten en bespreken we welke hulpvraag er is. Hierin probeer ik altijd zo goed mogelijk aan te sluiten bij de ander. Een veilige en fijne sfeer vind ik belangrijk in het gesprek. Ik vind het mooi om mensen in een kwetsbare periode te kunnen begeleiden in het zetten van stappen tot verandering. In mijn vrije tijd geniet ik van de tijd met mijn naasten. Ik ga er graag op uit om leuke dingen te doen, vind het prettig om te sporten en hou enorm van lekker eten.

Joyce van Dooren,
Praktijkondersteunster psychische zorg en gedrag kinderen

Hoi, ik ben Joyce van Dooren en ik werk als praktijkondersteuner GGZ zowel met volwassenen als met kinderen. Ik ben in het verleden in verschillende werkvelden werkzaam geweest en heb ik veel met kinderen en jongeren met psychische problemen gewerkt. Hierna heb ik jaren een eigen coachingspraktijk gehad om mensen (volwassenen en kinderen) weer in hun kracht te zetten. Ik vind het fijn dat ik een luisterend oor mag zijn en we samen gaan kijken waar mogelijkheden liggen om verandering te krijgen zodat jij weer goed in je vel komt te zitten.